Kaspersky Research Sandbox 3.0 daha fazla güç ve daha az donanım sunuyor

Kaspersky, Güvenlik ve Analiz İçin Yeni Özelliklerle Research Sandbox 3.0 Sürümünü Tanıttı

Kaspersky, güvenlik ekipleri ve tehdit araştırmacıları için tasarlanan Research Sandbox için büyük bir güncelleme olan 3.0 sürümünü duyurdu. Bu yeni sürüm, daha derin dosya analizi yapabilme, etkileşimli tehdit araştırması imkanı sunma ve donanım gereksinimlerini önemli ölçüde azaltma özelliklerine sahip.

Kaspersky Research Sandbox, şirketin yirmi yılı aşkın süredir geliştirdiği laboratuvar içi sandboxing kompleksinden doğrudan türetilmiştir. Bu sistem, her gün 400 binden fazla yeni kötü amaçlı nesneyi tespit eden Kaspersky’nin elde ettiği tüm kötü amaçlı yazılım davranışları hakkındaki bilgileri bir araya getirerek siber tehditlerle daha etkili bir şekilde mücadele etmeyi sağlar.

Kaspersky Research Sandbox 3.0’daki önemli gelişmelerden biri örnek patlatma sırasında güvenlik analistlerine görsel etkileşim imkanı sunmasıdır. Bu özellik, kötü amaçlı yazılım davranışlarını izlemeyi, analiz etmeyi ve tehdit ayrıntılarını ortaya çıkarmayı kolaylaştırır.

Ayrıca, güncellenen sandbox artık Kaspersky Security Network (KSN) ile çalışma seçeneği sunuyor. Bu, daha uygun maliyetli ve hızlı bir dağıtım seçeneği sunarak donanım gereksinimlerini azaltır ve çözümü sınırlı kaynaklara sahip kuruluşlar için daha erişilebilir hale getirir.

Kaspersky Research Sandbox 3.0 ayrıca, modern saldırılardaki gizleme tekniklerine karşı daha etkili bir şekilde mücadele edebilmek için Microsoft AMSI entegrasyonunu içerir. Bu entegrasyon, kötü amaçlı PowerShell etkinliği gibi paketlenmiş ve gizlenmiş komut dosyalarını algılamayı geliştirir.

Güncelleme ayrıca tehdit istihbaratı yeteneklerini artırarak genişletilmiş statik analiz imkanları sunar. Bu sayede analistler, gelişmiş özellikler sağlayarak kötü amaçlı yazılım özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinebilir.

Kaspersky Tehdit İstihbaratı Ürün Müdürü Boris Storonkin, “Kaspersky Research Sandbox 3.0 ile güvenlik ekiplerine daha kapsamlı analiz yetenekleri ve daha fazla kontrol sağlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kaspersky Research Sandbox 3.0 hakkında daha fazla bilgi için bu adresten ulaşabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Tarihi değiştirebilecek keşif! Alkolle kaplı yıldız sistemi…

Dünyadan yaklaşık 330 ışık yılı uzaklıktaki genç bir yıldızın çevresinde alkol izlerine rastlandı. Methanol (metil alkol) ve nadir izotoplarının tespit edilmesi, Dünya’daki yaşamın yapı taşlarının nasıl oluştuğuna dair yeni ipuçları sunabilir.

Amazon’dan “yapay zekâ” adımı: Çalışan sayısı azaltılacak

Amazon’dan “yapay zekâ” adımı: Çalışan sayısı azaltılacak

Google Cloud kesintisi diğer platformları sarstı

12 Haziran 2025 Perşembe günü, teknoloji dünyasında büyük yankı uyandıran bir olay yaşandı. Alphabet bünyesindeki Google Cloud altyapısında meydana gelen ciddi bir kesinti, başta müzik yayın hizmeti Spotify ve anlık mesajlaşma platformu Discord olmak …

iPhone 17 ne zaman çıkacak? iPhone 17 Türkiye’de ne zaman satışa çıkacak?

Apple’ın her yıl merakla beklenen yeni iPhone modeli için geri sayım başladı. Peki, iPhone 17 ne zaman çıkacak? iPhone 17 Türkiye’de ne zaman satışa çıkacak?

Evrendeki en güçlü patlama keşfedildi

Evrenin dört bir yanında devasa gök cisimleri akılalmaz miktarda enerji salıyor. Yıldızlar nükleer füzyon reaktörleri gibi yanarken, kuasarlar Samanyolu’nun binlerce katı parlaklık yayıyor; asteroitler gezegenlere çarpıyor. Ancak Hawaiʻi Üniversitesi Astronomi Enstitüsü’nden (IfA) gökbilimcilerin keşfettiği yeni bir kozmik olay türü, bu olayların hepsini geride bırakıyor. 4 Haziran’da Science Advances dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, evrendeki en enerjik patlamalar artık “aşırı nükleer geçişler” (extreme nuclear transients – ENT) olarak sınıflandırılmalı.

Bilim, kötü alışkanlıkların karşılığını verdiği yaşı tespit etti!

Yeni bir çalışma, sigara, alkol tüketimi ve hareketsizliğin, 36 yaşından itibaren sağlığa ciddi zararlar vermeye başladığını ortaya koydu.