Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Uzmanlardan Maden Suyu Tüketiminde Önemli Uyarılar

Yemek sonrası sindirime yardımcı olduğu düşünülen maden suyunun, yanlış tüketildiğinde beklenen faydayı sağlamayabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Maden suyunun içme şekli ve zamanı hakkında vatandaşlara önemli bilgiler verildi.

Şişede İçmek Daha Sağlıklı

Maden suyunu doğrudan şişeden tüketmek, uzmanlara göre daha sağlıklıdır. Şişeden içildiğinde kabarcık oluşmadığı için, bardağa döküldüğünde kaybolan faydalı gazların taşıyıcısı olan köpürme minerallerin kaybolmasını engeller. Bu nedenle maden suyunun hijyenik cam şişelerde saklanması ve doğrudan tüketilmesi önerilir.

Faydaları Saymakla Bitmiyor

Maden suyu, içeriğindeki yüksek magnezyum oranıyla dikkat çekmektedir. Bu mineral, kas ve sinir sistemindeki elektrik sinyallerinin iletimine katkı sağlarken aynı zamanda kalp sağlığını destekler. Uzmanlar, magnezyum eksikliğinin ciddi sorunlara neden olabileceğine dikkat çekiyor.

Ayrıca içerdiği sodyum, vücudun sıvı dengesini düzenlemede ve asit-baz dengesini korumada önemli bir rol oynar. Aynı zamanda sinir sistemi için hayati işlevler görürken, maden suyundaki bikarbonat ise mide rahatsızlıklarına iyi gelir ve böbrek taşı oluşumunu engelleyebilir.

Yemekten Hemen Sonra İçmeyin

Uzmanlar, maden suyunun yemeklerden hemen sonra değil, en az bir saat sonra içilmesi gerektiğini öneriyor. Yemek sonrası hemen tüketildiğinde mide asidini seyrelterek sindirimi olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Related Posts

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bilim ideal olanı açıkladı!

Duş almak, çoğumuzun günlük rutininde yer alan bir alışkanlıktır. Ancak, sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bu soruya dair farklı görüşler bulunmakla birlikte, bilim dünyası bir görüş birliği sağlıyor. İşte detaylar…

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”