Kirpik dökülmesinin asıl nedeni ortaya çıktı… Uzmanlar bu belirtiler konusunda uyarılarda bulunuyor!

Arada sırada dökülen kirpikler normal olabilir, ancak normalden daha fazla kirpik dökülmesi yaşıyorsanız ve kirpiklerinizin seyrekleştiğini fark ediyorsanız, bu durum rahatsız edici olabilir. Bazı durumlarda, kirpik dökülmesine daha yakından bakmak gerekebilir. Kirpiklerinizin dökülme nedenlerini ve doğru bir değerlendirme için ne zaman bir doktora görünmeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

KİRPİK DÖKÜLMESİNİN YAYGIN NEDENLERİ

Uzmanlara göre, kirpik dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Yanlış ürün kullanımı, aşırı stres, takma kirpiklerin uygunsuz bir şekilde çıkarılması veya daha sistemik bir sağlık sorununa işaret edilebilir. Her bedensel değişimde olduğu gibi, çözümün anahtarı sorunun kökenine inmektir. Dermatologlar, kirpik dökülmesinin en yaygın nedenlerini şöyle sıralıyor:

Doğal Kirpik Dökülmesi

Tıpkı başınızdaki saçlar gibi, kirpikler de doğal olarak dökülür ve her altı ila on haftada bir doğal bir döngü içinde kendilerini yenilerler. Her gün bir ila beş kirpik dökülmesi normaldir. Kirpiklerin incelmesi yaşlanma sürecinin bir parçasıdır, bu nedenle kirpikleriniz bir zamanlar sahip oldukları uzunluk ve dolgunluğa sahip görünmüyorsa endişelenmeyin. Çoğu zaman, bir miktar dökülme ve incelme tamamen doğaldır ve endişelenecek bir şey değildir.

Aşırı Sürtünme ve Sürtünme

Göz çevrenizi kalıntılardan temiz tutmak önemlidir, ancak bu hassas bölgeyi temizlerken dikkatli olunmalıdır. Dermatologlara göre, özellikle göz kapağı kenarı boyunca ağır sürtünme ve aşırı güçten kaçınarak kirpiklere herhangi bir travmadan uzak durulmalı. Uyku maskeleri de kirpik sürtünmesine neden olabilir.

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürünlerden Kaynaklanan Bakteriyel Enfeksiyon

Makyaj malzemelerinizin son kullanma tarihlerine dikkat etmiyorsanız, kirpik dökülmenizin nedeni bu olabilir. Uzmanlar, özellikle göz ürünlerinin son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Maskara, her üç ayda bir atılmalıdır. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerden kaynaklanan bakteriyel enfeksiyon iltihaplanmaya ve dolayısıyla kirpik kaybına neden olabilir.

Alerjik Reaksiyonlar

Kozmetik, göz makyajı, makyaj temizleyici ve hatta ojelere karşı alerjiler, göz kapağı dermatitinin yaygın nedenleridir ve şiddetli ise kirpik kaybına neden olabilir. Kirpik kaybının kozmetik veya göz kremine karşı bir reaksiyondan kaynaklandığından şüpheleniyorsanız, bu ürünleri kullanmayı bırakın ve neye alerjiniz olduğunu öğrenmek için bir alerji testi yaptırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx