Ketojenik Diyetin Yaz Sağlığınıza Faydaları

Ketojenik Diyetin Yazın Sağlığınıza Faydaları

Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik diyetin sadece kilo kaybı değil, enerji dengesi ve mental sağlık açısından da önemli faydalar sunduğunu belirtti. Yüksek yağ ve orta protein içeriğiyle tokluk süresini uzatan bu diyet, sık acıkma ve ani kan şekeri düşüşü gibi sorunları azaltarak yaz aylarında daha dengeli bir enerji düzeyi sağlayabilir.

Hüma Hastanesi’nden Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik beslenme hakkında detaylı bilgiler verdi. Karbonhidratları azaltıp, yağları birincil enerji kaynağı haline getiren bu beslenme biçimi, vücudu ‘ketozis’ durumuna sokarak yağların enerjiye dönüşmesini sağlıyor. Özellikle yaz öncesi dönemde doğal yağ yakım süreci, form tutmak isteyenler için cazip bir seçenek olabilir.

Ani Kan Şekeri Düşüşü Gibi Sorunları Azaltıyor

Bozoklu, ketojenik diyetin yüksek yağ ve orta protein içeriği sayesinde tokluk süresini artırdığını ve sık acıkma ile ani kan şekeri düşüşü gibi sorunları azalttığını belirtti. Bu durum, yaz aylarında daha dengeli bir enerji seviyesi sağlayarak hareketli günlerde avantaj sağlayabilir. Ayrıca işlenmiş şekerlerden uzak durulması, cilt sağlığını olumlu yönde etkileyerek daha sağlıklı bir görünüm elde edilmesine yardımcı olabilir.

Bozoklu, diyete başlarken karbonhidrat alışkanlıklarından uzaklaşmanın zor olabileceğini ancak karnabahar tabanlı pizzalar, badem unuyla yapılan tatlılar gibi sağlıklı alternatiflerle ketojenik diyetin keyifli hale getirilebileceğini söyledi. Her bireyin vücut yapısının farklı olduğunu vurgulayan Bozoklu, beslenme uzmanına danışmanın sürecin güvenli ve etkili olmasını sağlayacağını belirtti.

Yaza Daha Enerjik Bir Başlangıç Yapın

Bozoklu, yaza daha enerjik ve sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ketojenik diyetin güçlü bir alternatif olduğunu ancak her adımın bilinçli atılması ve kişiye özel bir planla ilerlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanı uyardı: ‘Kanser tedavisinde bitkisel kürlere dikkat’

Bilimsel dayanağı olmayan ürünlerin hastalara zarar verebileceğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Akosman, “Bazı bitkisel kürler karaciğer enzimlerini etkileyerek ilaçların metabolizmasını değiştirebilir, hatta bazı vakalarda hayati riskler oluşturabilmektedir. Bugüne kadar bitkisel kürlerin kanseri tedavi ettiğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış hiçbir klinik veri bulunmamaktadır. Bitkisel ürünler yanlış zamanda ve dozda kullanıldığında faydadan çok zarar getirebilir. Bu nedenle onkoloji hekimiyle iş birliği içinde olunması hayati önem taşır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir