İsrail, yaralı Filistinliyi canlı kalkan yaptı

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenledikleri baskın sırasında 3 Filistinliyi vurarak yaralandı.

İsrail güçlerinin, yaralanan bu gençlerden Mujahed Azmi isimli kişiyi askeri cipin kaput kısmına bağlayıp canlı kalkan olarak kullandığı görüldü.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Mujahed Azmi’nin bağlandığı askeri cipin, iki ambulansın arasından geçip gittiği görüldü.

Görgü tanıkları, askerlerin, bölgeden çekilirken herhangi bir bombalı saldırıya ya da ateş açılmasına maruz kalmamak için Filistinli genci canlı kalkan olarak kullandığını söyledi.

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA

İsrail ordusu yaptığı açıklamada bölgede askerlerin ateş açtığını, karşılık veren bir kişiyi yaralayıp tutukladığını belirtti.

Açıklamanın devamında ordu güçlerinin “askeri protokolü ihlal ettiği” belirtildi. Açıklamada “Şüpheli, bir aracın üstüne bağlıyken polisler tarafından götürüldü” denilerek olay doğrulandı.

Ordu, olayın “İsrail güçlerinin değerlerine uymadığını” iddia edip araştırılacağını belirtti.

İsrail ayrıca yaralı Filistinlinin tedavi için sağlık ekiplerine teslim edildiğini de öne sürdü.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx