İş Kazalarının Artışı İş Güvenliği Uzmanlarını Yeniden Gündeme Getirdi

İş Kazaları Artışı, İş Güvenliği Uzmanlarını Gündeme Taşıdı

“İş Güvenliği Şirketleri Yeterli Denetimleri Yapıyor Mu?” Sorusu Soruluyor

İSTANBUL – Türkiye, ekonomisinin hızla büyümesiyle birlikte iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıraya yükseldi. Ülkemizde her gün resmi olarak 172 iş kazası meydana gelirken, bu kazaların sonucunda ortalama 4 işçi hayatını kaybederken, 6 işçi de sürekli iş göremez hale geliyor. Uzmanlara göre, bu artışın en önemli sebeplerinden biri “denetimsizlik”. İş kazalarının artmasıyla birlikte, iş güvenliği denetimlerini yapmakla sorumlu olan iş güvenliği şirketleri ve uzmanları tekrar gündeme geldi.

Türkiye’nin Avrupa’da iş kazalarında birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldığı araştırmalara göre ortaya çıkıyor. Uzmanlara göre her gün resmi olarak 172 iş kazası yaşanırken, bu kazaların temel nedenleri arasında ihmal, taşeronlaşma ve kar hırsı bulunuyor. İş kazalarının en büyük nedenlerinden biri ise ‘denetimsizlik’. Türkiye, rekabete dayalı sürdürülebilir bir büyüme için piyasa ekonomisinin hukuksal zeminini sağlamak üzere çeşitli mekanizmalar oluşturmuştur. Bu mekanizmalar arasında, işyeri güvenliği, iş güvenliği ve işçi güvenliği konularında yetkilendirilen, denetleme görevini üstlenen şirketler ile iş güvenliği uzmanları yer almaktadır. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde, güvenlik önlemleri alınmayan işçilere dair haberler sıkça medyaya yansımaktadır. Bu durum, iş kazalarını ve işçi ölümlerini artırırken, iş güvenliği uzmanlarının görevlerini yeterince yerine getirip getirmediği konusu da tekrar gündeme gelmektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Related Posts

Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Maden suyunun tüketimi ile ilgili uzmanlardan kritik uyarı geldi. Bardağa dökerek içenler mineralleri yok ediyor.

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bilim ideal olanı açıkladı!

Duş almak, çoğumuzun günlük rutininde yer alan bir alışkanlıktır. Ancak, sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bu soruya dair farklı görüşler bulunmakla birlikte, bilim dünyası bir görüş birliği sağlıyor. İşte detaylar…

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.