Hamas: Gazze için ateşkes planına ilişkin cevabı arabuluculara ilettik

Hamas, ABD Başkanı Joe Biden

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, ABD’nin sunduğu Gazze Şeridi’nde kalıcı ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için Hamas’a çağrıda bulunan karar tasarısını 14 lehte ve 1 çekimser oyla kabul etti.

TIKLAYIN – BM’de bir ilk: Gazze’de ateşkes tasarısına onay!

Hamas ile İslami Cihad Hareketi’nden yapılan ortak yazılı açıklamada, ateşkes teklifi hakkındaki yanıtın “Filistin halkının çıkarlarını, Gazze’ye yönelik devam eden saldırının tamamen durdurulmasını ve (İsrail’in) Gazze Şeridi’nin tamamından çekilmesini” öncelediği bildirildi.

Açıklamada, “Filistin heyeti, ulusal sorumluluk bilinciyle, halkımıza karşı açılan bu savaşı sona erdirecek anlaşmaya olumlu yaklaşım göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Mısır ve Katar da Gazze Şeridi’nde ateşkese ilişkin ABD tarafından sunulan teklife Hamas Hareketi ile diğer Filistinli grupların cevabını teslim aldıklarını duyurdu.

Paylaşımda, ABD ile bir anlaşmaya ulaşmak üzere devam eden çabaların devam ettiği belirtilirken aracı ülkelerin cevabının inceleneceği ve bundan sonra atılacak adımlara ilişkin ilgili taraflarla koordinasyon halinde olunacağı aktarıldı.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx