Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Diş İpi Kullanımı ve Önemi

Diş fırçalamak sadece yüzeyin bir kısmını temizler, diğer yüzeyleri temizlemek için ise diş ipi kullanmak gereklidir. Diş ipi kullanımı, dişlerin beş yüzeyinden üçünü temizler ve diğer yüzeylerin temizlenmesini sağlar. Diş ipini kullanmamanın dişlerin yüzde 40’ını temizlememiş olacağını unutmamak gerekir, bu da plak ve bakteri birikmesine sebep olabilir ve çürüklere yol açabilir. Bu nedenle düzenli olarak diş ipi kullanmak diş sağlığı açısından son derece önemlidir.

Diş İpi Kullanım Yöntemleri

Diş ipi kullanmanın iki temel yöntemi vardır. İlk yöntem, ipin çoğunu orta parmaklara sarmak ve baş parmaklarla yönlendirmek olan makara yöntemidir. Bu yöntem, bakteriyel kontaminasyonunu önlemek için oldukça etkilidir. Diğer bir yöntem ise diş ipini halka şeklinde bağlamaktır. Her iki yöntem de etkilidir ve tercihe göre seçilebilir. Makara yöntemi, daha fazla kontrol sağlar ve diş ipini sürekli ayarlamayı gerektirmez, bu nedenle çocuklar veya el becerisi sınırlı olanlar için daha uygundur.

Diş İpi Seçimi

Diş ipi seçiminde dişlerin aralığına bağlı olarak farklı türler tercih edilebilir. Dişleri sıkı olanlar ince diş ipinin daha etkili olabileceğini görebilirler. Dişlerinde büyük aralıklar olanlar ise daha kalın diş ipi veya interproksimal diş ipi cihazlarını tercih edebilirler.

Mini diş ipi fırçaları, geleneksel diş fırçalarının ulaşamadığı alanları temizlemek için tasarlanmıştır ve diş telleri, geniş aralıklar veya diğer ortodontik cihazları olan hastalar için ideal bir seçenektir.

Related Posts

Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Maden suyunun tüketimi ile ilgili uzmanlardan kritik uyarı geldi. Bardağa dökerek içenler mineralleri yok ediyor.

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bilim ideal olanı açıkladı!

Duş almak, çoğumuzun günlük rutininde yer alan bir alışkanlıktır. Ancak, sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bu soruya dair farklı görüşler bulunmakla birlikte, bilim dünyası bir görüş birliği sağlıyor. İşte detaylar…

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.