Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Genç Adam, Nadir Görülen Hastalığı Yenerek Sağlığına Kavuştu

21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, Kazakistan’da akut lösemi teşhisi konulduktan sonra umut arayışına girdi ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan detaylı tetkikler sonucunda, genç adamın nadir görülen bir lenfoma türüne sahip olduğu ortaya çıktı. Asıl teşhisin konulmasıyla birlikte Azamat için yeni bir umut kapısı aralandı. Uygulanan yoğun kemoterapi ve kök hücre nakli sayesinde genç adam sağlığına kavuştu.

Tedaviye Hızlı Yanıt Aldı

Konuyla ilgili açıklama yapan Medipol Mega Üniversite Hastanesi Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Leylagül Kaynar, durumu şöyle özetledi: “Azamat, bize geldiğinde durumu çok kötüydü ancak uyguladığımız tedaviyle hastalığı kontrol altına aldık. Kök hücre nakliyle hastamızın sağlığına kavuşmasını sağladık.”

“Tedaviden Sonra Hayatım Normale Döndü”

Azamat Iltyzyr, hastalık sürecini şöyle anlattı: “Türkiye’de tedavi gördüm ve şu an sağlıklı bir şekilde hayatıma devam ediyorum. Öz kardeşim sayesinde kök hücre nakli oldum ve şikayetlerim kalmadı. Herkese teşekkür ederim.”

Related Posts

Aile hekimliğinde yeni dönem başlıyor

Yeni yasayla birlikte aile hekimliği uzmanlık sürecinde dikkat çeken değişiklikler geliyor. Sahadaki aile hekimi sayısını artırmayı hedefleyen düzenleme Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Maden suyunun tüketimi ile ilgili uzmanlardan kritik uyarı geldi. Bardağa dökerek içenler mineralleri yok ediyor.

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bilim ideal olanı açıkladı!

Duş almak, çoğumuzun günlük rutininde yer alan bir alışkanlıktır. Ancak, sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bu soruya dair farklı görüşler bulunmakla birlikte, bilim dünyası bir görüş birliği sağlıyor. İşte detaylar…

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.