Apple’ın Pil Tedarikçisi, 100 Kat Fazla Enerji Yoğunluğuna Sahip Pil Geliştirdiğini Açıkladı

Tokyo Elektronik ve Kimya Şirketi (TDK Corp.), CeraCharge isimli yeni nesil katı hal pilleri için mevcut pillerin yaklaşık 100 katı olan 1.000 Wh/L enerji yoğunluğunda bir malzeme geliştirmeyi başardığını açıkladı. Söz konusu malzemenin kablosuz kulaklık, işitme cihazı, akıllı saat gibi düğme pil kullanan cihazların pil ömrünü uzatmak için kullanılacağı ifade edildi.

TDK’nin sahip olduğu yeni malzeme teknolojisi, oksit bazlı katı elektrolit ve lityum alaşımı anotlar kullanıyor. Bu sayede pilleri son derece güvenli hale geliyor ve insan vücudu ile doğrudan temas eden cihazlarda kullanımını uygun kılıyor. Yeni teknolojinin AB pil yönetmeliklerine uygun olarak yeniden şarj edilebilir pillerle değiştirilmesi gereken düğme pillerin yerine geçmesi öngörülüyor ve çevresel etkilerin azaltılmasına katkıda bulunması bekleniyor.

AirPods’ları tek şarj ile haftalarca kullanmak mümkün olabilir

TDK, henüz yeni teknolojinin seri üretime geçmediğini ancak en kısa sürede geçmesinin hedeflendiğini belirtti. Bu arada yeni teknoloji yalnızca tek şarjla kullanım süresini artırmayı değil çok katmanlı laminasyon teknolojisi ile çalışma sıcaklığı aralığını genişletmeyi de hedefliyor.

Peki TDK Corp.’un bu açıklaması neden önemli? Japon şirket, halihazırda Apple’ın pil tedarikçileri arasında yer alıyor. Dolayısıyla açıkladığı pil teknolojisi, gelecekte piyasaya sürülecek AirPods, Apple Watch gibi ürünlerin tek şarj ile kullanım süresini onlarca kat artırabilir. Ki çoğumuz için birkaç kat bile yeteri bir geliştirme olacaktır… 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx