Ali İsmail Korkmaz Katledilişinin 11. Yılında Anıldı

Gezi protestolarında fırında çalışanlar ve polisler tarafından dövülerek 19 yaşında katledilen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 11’inci yıl dönümünde anıldı.

Anma törenine Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı.

VİCDANLARINA HESAP VEREBİLİYORLAR MI?

Emel Korkmaz, “Burada Ali’nin darbına şahit olanların vicdanları rahat mı? Vicdanlarına hesap verebiliyorlar mı? İçleri acımıyor mu” dedi.

Korkmaz, “Buraya gelmek o kadar çok canımı yakıyor ki. Ben beş sene gelemedim. Geldikten sonra hep şunu dedim, keşke hiç gelmeseydim ve Ali’nin ulu orta bir yerde darp edildiğine şahit olmasaydım. Burada Ali’nin darbına şahit olanların vicdanları rahat mı? Vicdanlarına hesap verebiliyorlar mı? İçleri acımıyor mu? Buraya her geldiğimde Ali’nin ‘vurmayın’ dediği cümleleri aklıma geliyor. Görüntüleri izleyemedim ama hep bunları söylemiş. Ali 38 gün direndi. Şu an aramızda yok ama yüzlerce, binlerce Ali İsmail var. Ali İsmail’e sahip çıktığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

11 YILDIR ADALET YOK

KESK Eskişehir Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu da “Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hep birlikte kuracağız. Katillerden ve talimatı verenlerden hesap sormaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Durdu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gezi Direnişi’nin, Ali İsmail ve arkadaşlarının katledilmesinin 11. yılındayız. Başta Ali İsmail Korkmaz olmak üzere gezide kaybettiğimiz Etem Sarısülük’ü, Mehmet Ayvalıtaş’ı, Abdullah Cömert’i, Medeni Yıldırımı’ı, Ahmet Atakan’ı Hasan Ferit Gedik’i ve Berkin Elvan’ı saygıyla anıyoruz. Onlara sözümüz var onların hayal ettiği güzel günler gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bugün Ali İsmail Korkmaz’ın yaşamını yitirmesine sebep olan vahşetin yaşandığı sokaktayız. 11 yıl önce bir fırında çalışanlarla birlikte, insanların yaşamını korumakla görevli olan polisler daha 19 yaşında bir genci katlettiler bu sokakta. 11 yıldır hala adalet yok, 11 yıldır hala bir özür yok. Tam tersine suçlamalarla, cezalandırmalarla Gezi katliamlarını ve büyük direnişi halkın gözünden kaçırabileceklerini, toplumun hafızasından silebileceklerini planlıyorlar. Oysa onlar ceza verdikçe Gezi daha da büyüyor, onlar yalanlarıyla toplumu kandırmaya çalıştıkça Gezi umut olmaya devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx