TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Erzurum’da Palandöken Ekonomi Forumu’nda Türkiye’nin Yatırım Potansiyeli Konuşuldu

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından “2025 Turizm Başkenti” ilan edilen Erzurum’da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumu, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Forumun ikinci gününde gerçekleşen “Türkiye’nin Yatırım Ufku: Fırsatlar ve Gelecek Vizyonu” oturumunda moderatörlük görevini üstlenen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve küresel pazardaki konumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Global iş camiasından önemli isimlerin katılım gösterdiği oturumda konuşan Hisarcıklıoğlu, son dönemde yaşanan iç ve dış zorluklara rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü vurgulayarak, “Türkiye, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde sürekli büyüyen bir ekonomiye sahip. Geçen yıl milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Ülkenin sahip olduğu üretim ve pazar çeşitliliği, küresel arenada rekabet gücümüzü arttırıyor.” şeklinde konuştu.

Özellikle yüksek teknolojili ürün ihracatındaki artışa dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin otomotiv, beyaz eşya, inşaat malzemeleri, demir-çelik gibi sektörlerde Avrupa’nın ana tedarikçisi konumunda olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk özel sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının 130 ülkede 60 milyar doları aştığını açıkladı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin büyüme hikayesini dünya ile paylaşmanın önemine vurgu yaparak, “Yeşil ve dijital dönüşüme odaklanarak küresel rekabet gücümüzü arttırmalıyız. Orta Vadeli Program’da yer alan reformların devamı, üretim ve ihracata dayalı büyümeyi destekleyecektir.” dedi. Türkiye’nin dinamik ve dirençli ekonomisiyle geleceğe güvenle baktığını sözlerine ekledi.

Related Posts

TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Geçen sene ülke milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Küresel mal ihracatından aldığımız pay yüzde 1,08’e, hizmet ihracatından ise yüzde 1,3’e yükselerek tarihinin en yüksek seviyelerine çıktı.” dedi.

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir