Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Yapılan Açıklamada: Avrasya Tüneli ve Marmaray Depreme Karşı Dayanıklı Tasarlandı

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Eyigün, yaptığı açıklamada, Avrasya Tüneli ve Marmaray projelerini tasarlarken önceliklerinin “depreme karşı dayanıklılık” olduğunu vurguladı.

Marmaray projesinde zeminin sıvılaşma etkilerine odaklandıklarını belirten Eyigün, bu kapsamda özellikle farklı bölgelerden oluşan Marmaray Tüneli’nin detaylarına dikkat çekti.

Eyigün, tünellerin özellikle Boğaz’ın merkezinde yer alan segmentlerden oluştuğunu ve her bir geçiş noktasının bir sismik fokuslanma noktası olduğunu açıkladı. Projede kayalık ve yumuşak zeminli bölgeler arasındaki geçiş noktaları için özel sismik izolatörler kullanıldığını belirtti.

Özel izolatörlerin olmaması durumunda tünelin tehlikeye girebileceğini söyleyen Eyigün, projelerin yüzlerce yıl boyunca ayakta kalabilecek şekilde tasarlandığını vurguladı.

Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin depreme karşı alınmış önlemlerle yüksek güvenlik standartlarında inşa edildiğini belirten Eyigün, yapıların sürekli olarak izlendiğini ve herhangi bir deprem durumunda anında müdahale edilebilecek alarm sistemlerinin olduğunu ifade etti.

Son depremde tünellerde herhangi bir hasar olmadığını aktaran Eyigün, özel sismik izolatörlerin deprem etkisi altında beklenen performansı sergilediğini ve projelerin öngörüler doğrultusunda ilerlediğini açıkladı.

Related Posts

TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Turizmde dünyada gelen turist sayısı bakımından ilk 5 destinasyonu arasına girmekteyiz. Gelir itibarıyla yedinci sıradayız, bunları geliştirmek ve büyütmek bizlerin elinde. Rekabet gücümüzü artıracak yapısal reformlara devam etmeli, büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz” dedi.

TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Geçen sene ülke milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Küresel mal ihracatından aldığımız pay yüzde 1,08’e, hizmet ihracatından ise yüzde 1,3’e yükselerek tarihinin en yüksek seviyelerine çıktı.” dedi.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir