Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Fındık ve Diğer Alerjenlerle İlgili Bilgiler

Kuruyemiş alerjileri, genel olarak yaygın bir sorundur. Ancak, mevsimsel alerjilerin belirli kuruyemişlere karşı hassasiyetinizi artırabileceğini biliyor muydunuz? Özellikle huş ağacı polenine alerjiniz varsa, fındık ve badem gibi kuruyemişlere karşı alerjik reaksiyon gösterebilme olasılığınız daha yüksek olabilir. Bunun nedeni, bu kuruyemişlerdeki proteinlerin huş ağacı poleninde bulunanlara benzemesidir ve bu durum çapraz reaksiyona yol açabilir.

Papatya ve Alerjik Reaksiyonlar

Papatya, sakinleştirici özellikleriyle bilinir ve yaygın olarak kullanılır. Ancak, şiddetli polen alerjisi hikayesine sahip olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Papatya, huş poleniyle çapraz reaksiyona girebilen ve cilt döküntüleri, solunum sorunları veya nadir durumlarda anafilaksi gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilen proteinler içerir.

Baharatlı Yiyecekler ve Alerjik Semptomlar

Baharatlı yiyecekler, sinüslerinizi geçici olarak temizlemenize yardımcı olabilir. Ancak, baharatlar vücudunuzu tahriş edebilir ve alerji semptomlarını kötüleştirebilir. Baharatlar, histamin üretimini uyaran kapsaisin adlı bir bileşik içerir. Bu bileşik, gözlerde sulanmaya, burun akıntısına ve dudaklarda, ağızda veya dilde yanma hissi gibi semptomlara neden olabilir.

Related Posts

Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Maden suyunun tüketimi ile ilgili uzmanlardan kritik uyarı geldi. Bardağa dökerek içenler mineralleri yok ediyor.

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bilim ideal olanı açıkladı!

Duş almak, çoğumuzun günlük rutininde yer alan bir alışkanlıktır. Ancak, sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bu soruya dair farklı görüşler bulunmakla birlikte, bilim dünyası bir görüş birliği sağlıyor. İşte detaylar…

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.