İstanbul’da 10 evden 4’ünün deprem sigortası yok

AFAD: Silivri Açıklarında Meydana Gelen Deprem Kuzey Anadolu Fayı Üzerinde Gerçekleşti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, dün Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin, Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Orta Marmara segmenti üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Bu depremin ardından Silivri açıklarında birçok artçı sarsıntı yaşandı.

Son depremlerin ardından, deprem sigortalarına olan ilgi tekrar arttı. Ancak, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından bile hala pek çok ev Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmamış durumda.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’ndan (DASK) alınan bilgilere göre, İstanbul’da zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranı %62 ve poliçe sayısı yaklaşık 2,6 milyon. Türkiye genelinde ise sigortalılık oranı %56 iken, İstanbul %62’lik oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyor.

İstanbul’daki sigortalılık oranının yüksek olmasına rağmen hala her 4 evden 1’inin deprem sigortası yaptırmamış olması endişe verici bir durum.

Bölgelere göre bakıldığında, sigortalılık oranı açısından Marmara Bölgesi %64 ile ilk sırada yer alırken, en düşük sigortalılık oranı %45 ile Karadeniz Bölgesi’nde kaydedildi.

Marmara Bölgesi’nde, Yalova %83 ile en yüksek sigortalılık oranına sahip iken, onu sırasıyla %82 ile Sakarya, %79 ile Tekirdağ takip etti. En düşük oran ise %47 ile Bilecik’te görüldü.

Sigortalılar Hasar İhbarlarını DASK’a Yapabilir

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından hasar gören sigortalı yapılar için vatandaşlar “ALO 125” Zorunlu Deprem Sigortası Hattı’nı arayarak, hasar ihbarlarını kolayca yapabilirler. Ayrıca, hasar ihbarlarını “www.dask.gov.tr” ve e-Devlet Kapısı üzerinden de iletebilirler.

Devletin sağladığı DASK, konutları deprem ve depremin doğrudan neden olduğu diğer afetlere karşı güven altına almaktadır.

Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasının başladığı 27 Eylül 2000 tarihinden bu yana, kurumlar ve sigorta şirketleri toplumda sigorta bilincini artırmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Related Posts

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Türkiye ve ABD ticarette yeni döneme hazırlanıyor: İşbirliği ve yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li mevkidaşlarıyla yaptığı telekonferans görüşmesinde iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin altını çizdi. Enerjiden dijital ekonomiye birçok alanda iş birliği mesajı verildi.

Kurban Bayramı öncesi denetim: Hayvan nakillerine yeni kurallar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ve hayvansal ürünlerin nakil süreçlerini daha etkin izlemek için yönetmelikte değişikliğe gitti. Artık veteriner kontrolü zorunlu, rapor süresi ise 5 günden 3 güne indirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir