Kötü duruş, boyun düzleşmesine kapı açıyor

Boyun Düzleşmesine Karşı Uzman Fizyoterapistten Öneriler

Cumhuriyet, boyun düzleşmesine karşı dikkat edilmesi gereken noktaları uzman fizyoterapist Ahmet Burak Sezgin ile konuştu. Sezgin, boyun düzleşmesinin sık görülen bir sağlık sorunu olduğuna vurgu yaparak, özellikle masa başı çalışanlarda ve mobil cihaz kullanan genç erişkinlerde sıklıkla görüldüğünü belirtti. 20-45 yaş arasındaki bireylerde daha yaygın olduğunu söyleyen Sezgin, boyun düzleşmesinin başlıca nedenlerinin kötü postür (duruş), uzun süreli bilgisayar ve telefon kullanımı, stres kaynaklı kas spazmları ve boyun travmaları olduğunu aktardı.

Sezgin, meslek tercihi ve yaşam tarzının hastalığın oluşumunda etkili olduğunu belirterek, sürekli öne eğik pozisyonda çalışanlar, hareketsiz yaşam sürenler ve ergonomik olmayan koşullarda çalışan bireylerin risk altında olduğunu söyledi. Boyun düzleşmesinin çeşitli şekillerde tedavi edilebileceğini dile getiren Sezgin, manuel terapinin kas spazmlarını ve boyun eklemlerindeki fonksiyon bozukluklarını düzeltmeye yardımcı olduğunu belirtti.

Sezgin, egzersizlerin boyun kaslarını güçlendirdiğini ve postür eğitiminin doğru duruş alışkanlıklarını kazandırarak nüksleri önlediğini belirtti. Üçünün bir arada uygulanması durumunda etkili sonuçlar alınabileceğini vurgulayan Sezgin, günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında da önemli bilgiler verdi.

Egzersiz Önemli

Sezgin, günlük yaşamda dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı: Eğer kişi monitör kullanıyorsa göz hizasında olmalı, omuzlar gevşek durmalı, sırt desteklenmeli, sandalyede 90 derece oturulmalı, otururken diz kapakları mümkünse kasık hizasını geçmeli ve her 40 dakikada bir ayağa kalkıp 1-2 dakika hareket ederek pozisyon değiştirilmelidir.

Related Posts

Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Maden suyunun tüketimi ile ilgili uzmanlardan kritik uyarı geldi. Bardağa dökerek içenler mineralleri yok ediyor.

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bilim ideal olanı açıkladı!

Duş almak, çoğumuzun günlük rutininde yer alan bir alışkanlıktır. Ancak, sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bu soruya dair farklı görüşler bulunmakla birlikte, bilim dünyası bir görüş birliği sağlıyor. İşte detaylar…

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.